Ledarskapsjouren inleder pilot med Höganäs kommun, ett Kry för ledare ska stödja chefer genom pandemin

Dela Inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

Ledarskapsjouren inleder en pilot med Höganäs Omsorg AB för att stötta verksamhetens chefer. Ledarskapsjouren är en plattform där chefer får digitalt mentorskap av mentorer och experter via videosamtal.

– Ledarskapsjouren testar vi för att se om det är ett verktyg vi vill använda för fler chefer framöver. Enhetschefer inom vård- och omsorg har ofta många medarbetare. Att få tillgång till coachning i vissa av de chefsrelaterade arbetsuppgifterna kan lyfta ledarskapet till en ny nivå säger Höganäs Omsorgs vd Viweca Thoresson.

Att vara chef innebär att man utmanas dagligen och detta är särskilt fallet för enhetschefer med stort personalansvar och med höga krav på sig. Att utveckla sitt självledarskap är viktigt som chef – men det är svårt att få till när man är mitt i det operativa arbetet. Med ett digitalt, individanpassat chefsstöd kan chefer nu få digitalt mentorskap av andra erfarna chefer och coacher via videosamtal.

– Höganäs kommun och Höganäs Omsorg AB vill vara med och driva den digitala utvecklingen. När jag fick se Ledarskapsjouren så tänkte jag att det passar utmärkt i verksamheten – ett digitalt verktyg, som kan bokas när det passar chefen och som erbjuder stöd till chefen både i form av ren kunskap och coaching. Första linjens chefer har ofta hög arbetsbelastning och ofta prioriterar man verksamheten och medarbetare framför sig själv och glömmer det viktigaste för att kunna leda – självledarskapet – säger Camilla Lindgren, affärsområdeschef på Höganäs Omsorg AB. 

Det ställs större krav på chefers självledarskap idag, samtidigt som det inte finns skräddarsytt stöd. Det behövs nya verktyg och tjänster, inte minst med hjälp av teknik, för att stödja dagens och framtidens ledare.

Vi är glada att inleda denna pilot med Höganäs Omsorg och att Höganäs kommun vill vara innovativa och i framkant när det gäller att stödja deras chefer och utveckla deras ledarskap. Tillsammans bygger vi framtidens ledarskapsstöd – säger Nema Abdihakim, vd på Kompetensjouren. 

Ledarskapsjouren är en  tjänst av techbolaget Kompetensjouren (tidigare Conpetence) i samverkan med Innovationsmyndigheten Vinnova, där chefer och ledare kan ta del av digitalt mentorskap från andra erfarna ledare via videosamtal.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Ledarskapsjouren levererade till din inkorg

Andra inlägg

Expert i fokus: Gun-Marie Lidström

Gun-Marie Lidström har 20 års erfarenhet som HR chef på bolag som Åhléns/Axstores, SEB och ICA och har ansvarat för och drivit HR arbetet i